بهترین روش نگهداری برنج ایرانی خشک

علی سلیمانی
علی سلیمانی

کشاورز دورودی حرفه‌ای در فناوری

تیتر مطالب
عکس محافظت از برنج

برنج ارگانیک یا سبز ضعیف‌تر از برنج کود خورده است بنابراین نگهداری آن نیز کمی سخت‌تر است. برای سالم نگهداشتن برنج دورود از آفت مانند بقیه برنج‌های ایرانی باید برخی اصول رعایت شود.

در این نوشتار تلاش کردیم برای سالم سازی محیط نگهداری برنج دورود به شما یاری رسانیم. امیدواریم که مثمر ثمر باشد.

مشتریان ما طبیعتا باید به دنبال طریقه نگهداری برنج باشند. برای ارائه بهترین راهکار مشتریان را دسته بندی می‌کنیم! خریداران برنج دو گروه زیر هستند:

  1. خریداران عمده برنج
  2. خرید برنج به اندازه نیاز سالانه یا ماهانه خانوار

هر دو گروه به دنبال راه‌هایی برای جلوگیری از خراب شدن برنج هستند.

 

روش نگهداری برنج ایرانی در انبار

شرایط محیطی انبار و دمای محیط آن در مدت نگهداری برنج تاثیرگذار است.

 

شرایط نگهداری برنج در انبار

انبار برنج غیر از اینکه باید محیطی امن و غیر قابل نفوذ باشد و تدابیر امنیتی مانند نصب دزدگیر و دوربین مداربسته نباید فراموش شود.

انبار برنج باید راه نفوذ برای حیوانات موذی نداشته باشد. از آنجا که انبار تمامی دارایی یک کشاورز را در خود حفظ می‌کند؛ انبارهای کشاورزان ایرانی عموما بدون نقص هستند.

خریداران عمده برنج نیز دقت کنند که انبار فروشگاه، هتل، رستوران، تالار، دانشگاه، پادگان و … نیز باید غیر از خنک بودن سالم نیز باشد.

سیستم سرمایشی محیط انبار باید به دقت انتخاب شود. انتخاب کولر گازی برای خنک سازی محیط بر کولر آبی برتری دارد.

  • نم و رطوبت یکی از عوامل آسیب‌زا برای برنج خشک هستند. بنابراین از خشک بودن فضای انبار برنج خود مطمئن شوید!
  • از آنجا که دیوار، سقف، و کف انبار مستعد رطوبت است حتماً کیسه‌های برنج را از آن‌ها فاصله دهید!
  • آفتاب باعث خرد شدن دانه‌های برنج می‌شود بنابراین محیط سرباز در هیچ فصلی برای انبار برنج مناسب نیست!
  • جنس کیسه برنج را از نخ یا کنف انتخاب کنید!

یکی از موارد تهوع آور در رابطه با برخی برنج‌های خارجی وجود فضله موش داخل برنج است؛ متاسفانه افراد زیادی این مورد چندش برانگیز را تجربه کرده‌اند.

علت این مسئله انبار شدن برنج‌های خارجی برای سال‌های بسیار زیاد در محیط‌های غیربهداشتی است. اگر برنج به صورت چاقاق هم وارد شود که این مسئله به ناسالمی آن دامنه خواهد زد.

 

انبار برنج آریا

اگر در نگهداری برنج کوتاهی شود برنج کیفیت خود را از دست می‌دهد. پس خرید برنج از کسانیکه از پیش تدابیری برای انبار برنج اندیشیده‌اند معقول‌تر است.

تولیدکننده‌های برنج آریا یک انبار استاندارد جهت فروشگاه اینترنتی برنج آریا احداث کرده‌اند که امکان نگهداری برنج برای چندین سال را دارد.

با توجه به استقبال شما عزیزان از برنج آریا در حال حاضر تنها برنج 1401 موجود است؛ به لطف شما مشتریان خاص برنج دورود تمام محصول یک سال در همان سال به فروش می‌رسد.

 

انبار نگهداری برنج
انبار برنج باید سیستم تهویه مناسب داشته باشد. خنک باشد. قابل نفوذ نباشد. بهداشتی باشد.

دمای نگهداری برنج

گرما عامل بعدی است که در خراب شدن برنج ایرانی نقش مهمی دارد.

اگر محیط انبار خنک باشد به نحوی که خودتان در آن محیط احساس خنکی داشته باشید برنج تا حدود ۱۰ سال می‌تواند نگهداری شود. در دمای پایینتر از ۵ درجه سانتیگراد برنج خشک را می‌توان تا بیش از ۲۰ سال نگهداری کرد.

 

طرز نگهداری برنج در خانه و پیشگیری از کرم و شپشک برنج

مهم‌ترین عامل در ایجاد کرم و شپشک برنج یا به اصطلاح عامیانه، جوجو برنج گرما است!

در نگهداری برنج در خانه دقت کنید که محل نگهداری برنج نباید گرم باشد گرمای بالای 25 درجه سانتیگراد باعث ایجاد حشره در برنج می‌شود.

در دمای پایین نگهداری برنج در شیشه نوشابه یا نگهداری برنج در دبه پلاستیکی یا ظرف برنج چوبی یا شیشه‌ای مشکلی ندارد.

  • فریزر بهترین جای نگهداری طولانی مدت برنج
  • جای برنج در کابینت زیر اجاق گاز نیست!
  • بهترین جا برای نگهداری برنج محیط خشک و به دور از رطوبت و گرما
  • سرما عامل خرد شدن برنج داغ!

هرچند نگهداری برنج در هوای سرد بهترین راه نگهداری برنج است ولی نگهداری برنج تازه یا برنج داغ، یا همان برنجی که تازه آسیاب شده است در سرما باعث خرد شدن آن می‌شود.

اگر برنج را از کارخانه خریداری کرده‌اید دقت کنید روش نگهداری برنج تازه کمی فرق دارد! برنج تازه باید چند ماه در محیط با هوای معتدل باشد تا خنک شود؛ زیرا سرما برنج داغ را خرد می‌کند!

برای جلوگیری از پخش شدن شپشک برنج در خانه می‌توانید به مطلب آموزشی ارائه شده در همین سایت با عنوان « برنجی که شپشک زده چکار کنیم » مراجعه کنید.

 

معرفی همکار!

در وبسایت یکی از همکاران ما نکاتی در مورد نگهداری و انبار برنج قید شده که مراجعه به آن خالی از لطف نیست. اگر علاقه دارید بیشتر بخونید اینجا کلیک کنید.

2 پاسخ

  1. محیط آشپزخونه معمولا هم گرمه هم مرطوب و نگهداری حبوبات و غلات به مدت طولانی بسیار سخته و خراب میشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *